Ungdomssektionen på Tjörns Ridklubb

Det här är Tjörns Ridklubbs Ungdomssektion. Den drivs av de unga i stallet, för de unga i stallet.

ORÄTTVIST!

Kategori: Aktiviteter

Det är allmänt känt att ridsporten är missgynnad när kommunen fördelar pengar till idrottsföreningar. Men nu börjar det äntligen bli lite uppmärksamhet kring den här orättvisan.
Rapport gjorde i veckan ett inslag där man visade att på gotland får ishockyn ÅTTA MILJONER i driftsbidrag medans ridsporten fick 600.000:- och detta trots att antalet utvövare i ishockyn bara var 6% och ridsportens utövare utgjorde 14%. Snacka om orättvist! Kolla in svts reportage här:
Det är verkligen på tiden att något görs åt detta eller hur?
Vad tycker ni?
Kramizar US & LUS

GBG HORSE SHOW!!

Kategori: Aktiviteter

Nu är det mindre än 1 år kvar (närmare bestämt 354 dagar) tills Göteborg horse show drar igång med DUBBLA VÄRLDSCUPSFINALER!
Det är första gången göteborg har både finalen i hoppning och dressyr. Det kommer helt klart bli ett år att minnas. Och vi hoppas såklart innerligt att Ludger ska knipa första platsen 2013, det skulle ju vara så snyggt med tanke på att senaste gången han vann värlsdcupsfinalen var i just Göteborg 1993. Finns väl inget bättre sätt  att fira 20-års jubileum på?
Nedräkningen har börjat- 2013 here we come!!

Besöksrekord!

Kategori: Aktiviteter

Hej alla goa klubbisar.
Det var tydligen väldigt många som var nyfikna på hur Donja har det för igår hade vi nytt besöksrekord här på bloggen, hela 36 unika läsare! Keep up the good work! Blir ju mycket roligare för oss att blogga om man vet att det är någon som läser det man skriver ;)
Idag tänkte vi tipsa om en annan blogg som drivs av en tjej som heter Julia och som är medlem i Hallands DUS. Hon gör superfina tagelarmband som man kan beställa på hennes blogg till väldigt bra priser. Här har ni länken: http://horsetail.blogg.se/
(Vi lånade en bild, hoppas det är ok)
Vi tänkte också passa på att påminna om vår arbetsdag nu på söndag där vi ska vårfixa vår fina anläggningen så den blir ännu finare. KLubben bjuder på fika och lunch, 10.00 drar vi igång, hoppas vi ses då!
Kramizar från US & LUS

Donja & Sissela

Kategori: Aktiviteter

Hej igen!
Någon som undrar var Donja blev av? Det var en tjej som heter Sissela som köpte henne.
Vi fick ett mail från Sissela. Såhär skriver hon:

"Hej! Jag heter Sissela och köpte Donja i  februari och jag tänkte berätta lite om hur det går för oss.

Först stod vi i ett stall där varken hon eller jag trivdes så vi flyttade till ett annat mycket bättre stall i Torslanda på Hisingen. När Donja kom till oss stod hon inte stilla i stallgången utan slängde sig hit och dit, det gick knappt att få in henne från hagen och stallägaren sa att hon inte gick att leda. Men sen vi flyttade till det nya stallet, som Donja tycker mycket bättre om går allt bättre. Hon står stilla, går bra att leda och lyfter snällt på hovarma.

Hon står i ett stall med 8 boxar, boxarna har nästan alltid öppet galler och det finns fönster, så hon har alltid något att titta på. På gården finns även 4 uteboxar. I hagen går Donja tillsammans med 3 ston och en liten b-ponny valack som har blivit Donjas bäste vän. När den gigantiske (173 cm) f.d. polishästen Denny inte är halt längre kommer även han att gå i samma hage som Donja.

Hon börjar bygga muskler och går i form i alla gångarter. Det har visat sig att hon är en riktigt duktig dressyrponny. Flyingeutbildade Monica som står i samma stall och som hjälper mig en del, har jämfört henne med Tenita som är en 23 årig welsh cob som har gått EM i dressyr som står i samma stall. Jag är dock inte tävlingsintresserad så jag har en medryttare som kanske ska starta henne.

Det går även framåt med hoppningen. Idag hoppade vi ett räcke på 70 cm och hon tyckte att det var jätteroligt. Hoppning är den gren som hon tycker mest om..

Förutom att hoppa och rida dressyr rider jag ut på henne minst 2 gånger i veckan.

Skickar med lite bilder på Donja.

Den första är på när Monica tömkörde henne första gången.

Den andra är från när jag och Donja hoppade idag. Tror att det hindret ligger på ca 50 cm

Den tredje är på min medryttare Annika som rider dressyr på Donja två dagar i veckan

Var tvungen att skicka med en bild där hon går i form i galoppen också

Donja och jag i paddocken. Titta bara på Donja och inte på mig på den bilden ^^

Den sista bilden är på Donja som är tagen på en ridväg mellan två åkrar

Om ni undrar något är det bara att maila. Jag kollar visserligen bara mailen en gång i halvåret men i alla fall

Hoppas att allt är bra med er //Sissela och Donja"








Vi kunde inte ladda upp sista bilden tyvärr.
Tack så mycket Sissela för de fina bilderna, superkul att höra att Donja har det bra!
Kramizar från US & LUS

US-konferens

Kategori: Aktiviteter

Hej alla glada klubbisar!
I helgen har några av oss i US varit på konferens med göteborg och bohusläns distrikt. Där har vi fått träffa ungdomar från andra klubbar, lärt oss om hur man jobbar i en styrelse, vad DUS och CUS gör, vilken hjälp man kan få av SISU-idrottsutbildarna och mycket mer.
Kolla in denna länk för fler bilder från helgen:http://www.fotosidan.se/blogs/wordet/index.htm
Tack så mycket Hallands och Göteborg och Bohusläns DUS för en rolig helg!
Kramizar US & LUS

Bad news :(

Kategori: Aktiviteter

Första omgången kunde inte ha slutat sämre för våran Ludde. Två rivningar gjorde att han nu ligger på 28:onde plats...men som tur är så gick det desto bättre för Roffe som lyckades med en hyfsat snabb och framförallt felfri ritt och ligger nu 6:a. Vi får hoppas att Luddan på något magiskt sätt kan komma tillbaka och att RGB håller sin fina form ikväll inför omgång 2 som sänds på svt2 22.15. Missa inte det!
Dessutom startat dressyren idag och där finns det ju två svenskar att heja på; Patrik Kittel och Tinne Vilhelmsson som visas på svt 16.00-18.00.
Både hoppningen och dressyren går även att följa live på svtplay.
Kramizar från US & LUS

WC-final omgång I

Kategori: Aktiviteter

Ikväll 19.15 drar första omgången av världscupsfinalen igång i Holländska `s-Hertogenbosch. Vi har sokat upp startlistan och Luddan har fått startnummer 22 av totalt 37 starter, alltså i mitten någonstans vilket borde bara optimalt eftersom Ludger då kan kolla hur konkurrenterna hanterar banan innan det är hans tur. Även RGB har fått ett bra startnummer, han går ut som 29:a vilket han enligt SvRF´s hemsida var nöjd med.
Nu håller vi alla tummar vi har för att Luddan & RGB rider snabbt och felfritt ikväll!!
LUDGER BEERBAUM -SHALALALALA!!!

Mer uppladdning inför WC-finalerna

Kategori: Aktiviteter

Imorgon torsdag drar omgång I igång för WC-finalen i hoppning. Hoppningen har ett lite klurigt poängräkningssystem under finalen som kan  vara bra att känna till om man vill hänga med i hur det går för Luddan och RGB.

Denna info har jag hittat på svenska ridsportsförbundets hemsida:

 

"Världscupfinalen rids över fyra dagar i tre finalomgångar. Ryttarna tar inte med sig poäng placering från världscupkvalen, alla startar på noll fel. Varje ryttare får rida två olika hästar i de tre finalomgångarna, men bara en häst per omgång.

Den första finalomgången, Rolex FEI World Cup™ Final I, rids över en 1,50-bana med bedömning C, tidshoppning, där nedslag på hinder endast ger tidstillägg. Vinner gör ryttaren med kortast tid totalt. Segraren av klassen tilldelas ett poäng mer än det totala antalet startande i första finalomgången. Andraplacerade får två poäng mindre än segraren, tredjeplacerade får tre poäng mindre och så vidare.

Andra finalomgången, Rolex FEI World Cup™ Final II, en 1,60-hoppning, rids som en Grand Prix-klass med omhoppning. Även efter den här omgången räknas poäng på samma sätt som i första finalomgången, det vill säga segraren får ett poäng mer än antal startande i klassen, andraplacerade två poäng mindre än segraren och så vidare.

Efter de två första finalomgångarna räknas poängen om till antal fel. Ryttaren med högsta antal totala poäng efter båda omgångarna får 0 fel. Ryttarna får därefter felpoäng i en stigande skala.

Den tredje och sista finalomgången, Rolex FEI World Cup™ Final III, 1,60-hoppning, består av två rundor över en Grand Prix-bana. Två tredjedelar av startfältet från den första finalomgången tillåts starta i den tredje finalomgångens första runda. I den andra rundan tillåts 50 procent av startfältet från den första finalomgången att starta.

Vinnare av Rolex FEI World Cup™ Final är den ryttare som efter alla tre finalomgångar har minst antal fel totalt. Om två eller fler ryttare skulle vara likaplacerade sker omhoppning om segern."

 

Källa:http://www3.ridsport.se/Tavling/Evenemang/2012/Varldscupfinaleris-Hertogenbosch2012/Nyheter/RolexFEIWorldCupJumpingFinalvarldscupfinalenihoppning/

 

Första omgången kommer tyvärr inte tv-sändas men andra omgången kan ni se på fredag 22.15 i svt1. Missa inte det. Vi här på bloggen kommer självklart hålla er uppdaterade om Luddans prestationer ;)

Kramizar från US & LUS

Ni har väl inte missat Vi i stallet?

Kategori: Aktiviteter

Hejsan alla knubbisar!!
Ni har väl inte missat att vi på TjRK är med i årets Vi i stallet?
Vi i stallet handlar i år om Krya kusar, alltså hur man ser till att hästen håller sig frisk och vad man gör om hästen blir sjuk. Varje lördag 12.00. träffas vi i cafeterian och lär oss nya saker om detta. Den 13 maj kommer de som vill få åka på tävling då vi mäter våra nyförvärvade kunskaper mot andra ridklubbar i Göteborg- och bohusläns disktrikt.
Förra årest lag från TjRK: Moa, Jenny, Hilda och Therese kammade hem en tredje plats!
Hittills har vi lärt oss hur ofta man skor hästen, vilka sjukdomar man kan vaccinera hästen mot, varför, hur och när man avmaskar hästarna, hur man tar tempen och mycket mer. Helt enkelt en väldigt massa bra kunskaper att ha om man vill kunna ta hand om hästar på allra bästa sätt!
Nästa träff är nu på lördag 12.00. Missa inte det!

VÄRLDSCUPSFINALERNA!

Kategori: Aktiviteter

Hejsan alla klubbisar!
Denna veckan avgörs världscupsfinalerna i hoppning och dressyr i holländska St Herzegenbosch!
Ludger kommer självklart att vara där och kämpa om den åtråvärda titeln liksom RGB. I dressyren hejar vi såklart på Patrik Kittel som har bäst chans på seger av svenskarna.
Finalerna går att följa på SVT hela helgen. Här har ni tiderna och kanalerna:
Hoppning:
fredag 22.15 SVT2 Omgång II
söndag 15.00 SVT2 Omgång III(final)
Dressyr:
Fredag 18.00 SVT1&2 Grand Prix
Lördag 14.20 SVT 1&2 Kur

GLAD PÅSK!

Kategori: Aktiviteter

Glad påsk på er alla knubbisar!!
Hoppas att ni får mycket gott godis att tugga på under lovet.
Ridlektionerna kommer hållas som vanligt (förrutom på röda dagar) och dessutom
är det fullt med extra aktiviteter att vara med på. Allt från gymkhana till clear round hoppning.
Kolla in hemsidan: www.tjornsridklubb.com för mer info om extra påskaktiviteter.
Påskiga hälsningar från US & LUS <3

Ny månad = ny horse of the month

Kategori: Aktiviteter

Vi är nu hela fyra dagar in i april och vad passar då inte bättre än att vi presenterar den här månadens ridskolehäst: Basil har ordet!!!
Hejsan alla goa bloggläsare!
Idag är det jag Basil, coolaste shettisen söder om nordpolen, som har ordet.
Jag går även under diverse smeknamn såsom Basilusken, gulleplutten, sötnos och odåga.
Jag flyttade tillsammans med Troja, från Skåne till Tjörn för ungefär 1 ½ år sedan och vann genast alla klubbmedlemmars hjärtan med min oetmotståndliga charm.
Jag måste medge att det tog ett tag innan jag fann mig i rutinerna här på ridklubben. Till en början förstod jag inte alls meningen med att springa på fyrkantsspåret när det är så mycket trevligare att vila sig i mitten av ridbanan. Men nu har jag insett att ju snällare man är desto mer kärlek, alltså godis, får man. För er som undrar vad mitt favoritgodis är så kan jag lugna er med att det mesta slinker ner, men Karin ser helst att jag håller mig till nyttiga alternativ som äpplen, knäckebröd och morötter eftersom jag tydligen dras med viktproblem. Själv anser jag mig ha en trind och hälsosam kroppshydda - så langa godiset nästa gång vi ses ;)
Här brukade jag bo, men nu har Snövit och Lilleman också fått lyxboende och jag bor nu två boxar bort, fråga mig inte varför,men se för guds skull till att ni matar rätt ponny!
På lördagar 12.00 kan alla ridsugna barn få ett varv i manegen för en tia och en godisbit.
Hoppas vi ses i stallet alla Basil-lovers!