Ungdomssektionen på Tjörns Ridklubb

Det här är Tjörns Ridklubbs Ungdomssektion. Den drivs av de unga i stallet, för de unga i stallet.

US Årsmöte 16/2 2013

Kategori: Aktiviteter

Hej alla goa och glada medlemmar!
I lördags hölls Ungdomssektionens egna årsmöte där vi valde vår styrelse för 2013. Så här ser US styrelse ut 2013:
Ordförande: Sofia Arvidsson
Sekreterare: Ebba Nielsen
Kassör: Anna Johannesson
Övriga ledamöter: Therese Palmgren, Filippa Lärn, Emilia Kajbic, Tilde Goksöyr, Josefine Borgersen, Emma Stensteht.
Suppleanter: Saga Nielsen, Ebba Hillberg, Lovisa Sköldström.
 
Tveka inte att komma fram till oss i stallet om det är något du vill ha hjälp med, om du har frågor eller tycker att det är någon fråga eller aktivitet som vi ska driva i klubben. Det är ju för er som vi finns till!
 
 
Under årsmötet sammanfattade ordförande även året som gick i en årsberättelse. För er som inte var där kommer här en andra chans att läsa om vad vi gjorde 2012:
 

ÅRSBERÄTTELSE 2012

TJÖRNS RIDKLUBBS UNGDOMSSEKTION

Ungdomssektionens styrelse bestod vid årsmötet 2012 av 17 tjejer. Under året har tyvärr några fallit ifrån men nya har även tillkommit och i slutet av året var vi 11 aktiva styrelsemedlemmar i åldrarna 10 till 26 år. Vår ordförande Lisa Lipkin åkte i början av hösten på utbytesstudier i Japan, varför vår vice ordförande Sofia Arvidsson agerat ordförande under senare halvan av 2012. Under verksamhetsåret har vi haft 12 styrelsemöten.

Under våren hann vi med en hel del. Vi drog vi igång ett nytt skötarsystem och gjorde i ordning det skåp vi har i privatsadelkammaren med allehanda skötarprylar som flitiga skötare kan tänkas behöva. Vi anordnade en rykttävling där skötare och andra duktiga barn och ungdomar deltog. Hästarna blev skinande rena och fick vackra frisyrkreationer i man och svans, allt fotograferades självklart för beskådning på vår fantastiska blogg. Klubben drog under våren igång med regelbundna ridlektioner för funktionsnedsatta varannan vecka och under vårterminen hjälpte vi till med att leda under dessa lektioner.

Göteborg horse show gick av stapeln i slutet på februari, detta år höll vår hjälte Ludger Beerbaum en fantastisk clinic vilket förgyllde tävlingarna ytterligare. US var självklart på plats och i år överlämnade vi ett fotoalbum med kort från de gångna 19 åren som hejaklacken verkat. Ludger blev överlycklig och prisade oss vidlyftigt innan han drog igång sin clinic. I mars åkte tre av våra styrelsemedlemmar på US-konferens i Falkenberg som anordnades av Göteborgs- och Bohusläns distrikt. Där fick vi träffa ungdomar från andra klubbar och lära oss mer om vad styrelsearbete innebär. Våren fortsatte med att vi drog igång Vi i stallet-träffarna där klubbens barn och ungdomar fick lära sig allt om hästens sjukdomar och hälsa. I maj åkte vi med hela två lag till Clarebergs ridklubb för att tävla med våra kunskaper i finalen. Våra lag slutade på en andra och tredje plats och tillsammans vann lagen hejaklackspriset! I maj anordnade vi också en lyckad pysseldag där vi gjorde vackra prisrosetter, fotoramar och hårsnoddar.

Sommaren kom även i år och då hjälpte vi till med att leda på ponnyridningen på Sillens dag och var funktionärer under Tjörnhoppet. Under midsommarveckan fick vi ett efterlängtat ridläger till rabatterat pris som tack för vårt hårda slit under året. Det blev mycket ridning, lekar och filmer och till och med bad i snålblåst och iskallt vatten. Resten av sommaren tog vi välförtjänt sommarlov.

När höstterminen startade organiserade vi oss i olika ansvarsområden för att bättre fördela arbetet i styrelsen. Det har fungerat ganska bra, dock har skåpsgruppen haft det lite körigt i och med den renovering av skåpsrummet som påbörjades i oktober och som i skrivande stund fortfarande pågår. Under hösten har vi köpt in nya rotviskor till lektionshästarna och även hjälpt gymkhanagruppen med inköp av tunnor. En väldigt rolig sak som hände under hösten var vår utmärkelse till årets Ungdomssektion i Göteborg- och Bohusläns distrikt! Detta uppmärksammades i Stenungsundstidningen med ett jättefint reportage. Vi hade också vår traditionsenliga Halloweenfest med käpphästtävling och spöktipspromenad där en massa superläskiga monsterbarn deltog. Året avslutades med en spektakulär julfest där Anna Johannesson blev framröstad till årets lucia och Esset utsågs till årets stallbästis. Årets US-pjäs Törnrosa drog ner våldsamma applåder tack vare skådespelarensemblens fantastiska prestation! Gymkhanaduellen stod i år mellan gymkhanagruppen (som till 75 procent består av US-styrelsemedlemmar) och personalen/stora styrelsen. Efter en hård kamp och trots den partiska domarinsatsen stod gymkhanagruppen som odiskutabla vinnare, stort grattis till dom!

Utöver dessa bravader har vi under året haft ungefär 40 lördagsstalljourer där vi hjälpt ridlärarna med mockning, fodring och med att se till att alla elever kommer ut till sina ridlektioner. Lördagarna har avlutats med ponnyridning där många lyckliga barn har fått skritta några varv på våra supersöta ponnyhästar.

Ungdomssektionen tackar stora styrelsen, ridlärarna och alla medlemmar för det goda samarbetet under verksamhetsåret 2012 och hoppas att 2013 blir minst lika spännande och roligt!

Sofia Arvidsson

Vice ordförande Tjörns ridklubbs ungdomssektion 2012