Ungdomssektionen på Tjörns Ridklubb

Det här är Tjörns Ridklubbs Ungdomssektion. Den drivs av de unga i stallet, för de unga i stallet.

DUTTAN!!

Kategori: Aktiviteter

Hej!
Vi fick en önskan om att göra ett minnesinlägg om Duttan eller Dutches som hon ju heter på riktigt.

Vad vi vet så bor Duttan nu någonstans utanför Stenungsund. Det var iallafall dit hon såldes men vi vet inte om hon fortfarande är kvar där.

Duttan är en engelsk ponny ras, dartmoore eller exmoore ponny vi vet inte riktigt vilken. Hon kom till Tjörns ridklubb 2003 eller 2004 och såldes någon gång under 2010 om vi minns rätt. Då var Duttan ganska gammal, runt 20 bast.

Duttan är en av de snällaste och sötaste ponnysar vi haft på stallet och alla barn ÄLSKADE henne. Hon blev framröstad till årets stallbästis flera år i rad <3


Här kommer lite bilder på Duttan:

De här är tagna sommaren 2009











Detta är från julfesten 2008 när Duttan blev vald till årets stallbästis!



Har ni fler bilder eller info om Duttan så får ni gärna maila på [email protected]

Kram US & LUS!!

JULLOV!!

Kategori: Aktiviteter

Nu är det bara 5 dagar kvar till Julafton och ett härligt Jullov!
På torsdag är det sista dagen med ridlektioner för den här terminen, sedan kommer hästarna få en välförtjänt veckas ledighet. Vecka 1 kommer det vara lite träningar på måndagen och en clear round på lördagen så det blir ju ganska mycket ledigt då med för våra fina totosar ;)

Ännu har inga kort från Julfesten kommit in från våra fotografer så ni får tyvärr hålla er till tåls ett tag till.
Ni kan även se fram emot ett nyårsinlägg där vi sammanfattar allt som hänt under året. Missa inte det!!


US & LUS önskar alla medlemmar, hästar och personal ett jätteskönt Jullov!


GHS Lotterihäst!

Kategori: Aktiviteter

Nu har GHS valt ut årets lotterihäst!

Så här står det om den på deras hemsida:

"Årets lotterihäst heter CZARDAZ, fux, valack, född 2007, ca 167 cm . Han är som vanligt född och uppfödd på Bollerups Lantbruksinstitut, Tomelilla.

Czardaz är efter Coriall 1100, som tyvärr avled efter en olycka ni december 2006. Pappa till Coriall är Couleur Rubin som framgångsrikt tävlats av Ludger Berbaum. Mamman heter Symfoni och har stamboksnummer 24391. Hennes pappa heter Stanford 687, sedan kommer Indus 530 och Herkules 504.

Czardaz är en harmoniskt byggd häst med bra framåtbjudning. Han rör sig luftigt och vägvinnande i både skritt trav och galopp. Han visas på Scandinavium av Bollerups beridare Linda Jacobsson."




Så här ser han alltså ut!
Couleur Rubins barnbarn kan bli din!

Köp din lott av Sofia eller Elin under Göteborg horse show.
Det är strängt förbjudet för Tjörns ridklubbs medlemmar att köpa av någon annan ;)

Hoppas vi ses på Scandinavium 23-26 februari!!!

TjRK - en ideel förening

Kategori: Aktiviteter

Hej,
visst är det superbra att Tjörns ridklubb är en ideel organisation?
För er som inte vet det betyder detta att alla får vara med och bestämma. Det är precis som en demokrati, medlemmarna i Tjörns ridklubb bestämmer vilka det är som ska vara med i styrelsen på årsmötet och det är styrelsen som fungerar ungefär som regeringen på stallet. Till sin hjälp har styrelsen sin personal som driver den dagliga verksamheten, ungefär som statliga tjänstemän.

Om det är något man inte är nöjd med på klubben kan man därför prata med någon i styrelsen som sedan tar upp detta på styrelsemötet. Vi vill ju ha den bästa ridklubben i Sverige och då är det viktigt att alla får säga vad dom tycker och komma med förslag till hur vi kan bli bättre.
Om man tycker det är läskigt att prata med vuxna kan man i stället vända sig till Ungdomssektionen som sedan kan prata med styrelsen.

Det är superviktigt att vi har ett öppet klimat där alla kan prata med varandra öppet och stå för vad dom tycker. Att prata bakom ryggen gör ingen glad utan skapar bara osämja och en dålig stämning på klubben och det är det väl ingen som vill ha?

Kramizar från US & LUS

RGB & GHS

Kategori: Aktiviteter

Hej!
Medans vi väntar på korten från Julfesten så tänkte jag att vi kunde passa på att rösta på Roffe så han vinner Jerringpriset denna gången!
Här hittar ni länken till att rösta: https://response.questback.com/sr/jerringpriset2011/

Man kan också lyssna på Roffes Jerringprisporträtt där han pratar om hur det kändes när Gerco rev det sista hindret! Här har ni den länken: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3295&artikel=4852863




Kan även påpeka att de tnu endast är 70 dagar kvar tills årets största hästfest Göteborg Horse Show går av stapeln!!! Nedräkningen kan definitivt officielt börja!
Vilka dagar ska ni gå? US & LUS kommer såklart infinna sig redan på torsdagen för att njuta av Ludger the One and Onlys clinic! Längta <3

Till Minne av Darkwing Duck

Kategori: Aktiviteter

Eftersom vi har haft så många underbara ridskolehästar på Tjörns Ridklubb under åren tänkte vi att det vore fint att hedra dem med egna minnes-inlägg här på bloggen.

Detta inlägg tillägnas Dacke eller Darkwing Duck som var hans fullständiga namn. Dacke kom till klubben runt 2002-2003 om vi minns rätt. Han kom från en hästhandlare på Lidingö och hette då Devil, eftersom han verkligen inte var någon sådan döpte vi snabbt om honom till Darkwing Duck.

Här är en tidig bild på Dacke


Dacke var förrutom en fantastiskt snäll och duktig ridskolehäst även en hejare på både hoppning och dressyr och deltog flitigt i bohuscupen i båda dessa grenar. Han hade en uppsjö av plaketter uppspikade över sin spilta.

Dacke var mångas favorit och blev en av trotjänarna i stallet. 

Du finns för alltid i våra hjärtan finaste Dacke <3





Vad har du för minnen av Dacke? Kommentera gärna och skicka gärna bilder till vår mail om du har några [email protected]


Julfesten!

Kategori: Aktiviteter

I lördags gick 2011 års Julfest av stapeln trots storm, hagel och regn. Årets lucia blev Ebba Hillberg som fick äran att rida in på Axel som blev årets stallbästis!
Efter lite förvirring genomfördes luciatåget och därefter var det dags för årets US & LUS pjäs som var Aladdin! Publiken fick resa till Agraba och se magiska mattor, lampor och andar och givetvis gick allt på rim ;)

Styrelsen och personalen visade upp sina talanger på häst- och cykelryggen genom att rida/cykla en hinderbana. Segrande lag blev Karin & Marcus.

I år hade vi ett delvis nytt nummer, gymkhana fast mer "på riktigt" med riktiga tävlingsgrenar och med ryttare och hästar som kan det där med gymkhana!

Ponnyridningen och tomten gjorde succé, det var barn i drivor i manegen och förvirrade föräldrar som försökte hålla koll på dem ;)

US & LUS tackar alla för detta årest Julfest och hoppas att vi hinner vila upp oss till nästa.

Vi har ännu inte lyckats få tag på bilder från festen men det kommer förhoppningsvis i veckan - hållutkick!

Kram!!



Vackra stallbästisen Axel <3

Dagordningen för Julfesten!!!

Kategori: Aktiviteter

Nu är programmet för Julfesten klart!!!
(om inget oförutsett sker då ;) )

Så här ser det ut:

1. Luciatåg med vår framröstade lucia i täten
2. Pristutdelning Årets ryttare
3. US & LUS julpjäs
4. Ride ´n´bike; personalen & styrelsen tar sig an en hinderbana till häst och cykel
5. Årets stallbästis presenteras och visas upp
6. Gymkhana uppvisning med gymkhanagruppen
7. Tomten och ponnyridning

Ni vet väl att om man länar in en julklapp för 40:- så får man en annan tillbaka av tomten? Lämna den i kafeterian när julfesten drar igång.

Vad tycker ni ska bli roligast att se i år?

Hoppas vi ses på lördag. 14.00. drar vi igång!!!

Julhälsningar från US & LUS


...och sötaste Baskilusken såklart ;)

Äntligen dags för Julfest!

Kategori: Aktiviteter

Laddningen pågår för fullt, stallet är pyntat och klart för årets händelse - TjRK´s berömda och hyllade Julfest!

Tack alla ni tappra pyntare som trotsade blåst och regn för att stallet skulle bli rent å juligt!!

Programmet för Julfesten börjar ta form, vi kan inte avslöja alla punkter ännu men det blir garanterat en fantastisk och spektakulär pjäs från US & LUS, samt ett av de vackraste luciatågen i mannaminne! Sjävklart ska också årets stallbästis krönas.

Och ni vet väl att det är ni som bestämmer vem som blir årets stallbästis och årets lucia? Gör din röst hörd genom  att lägga en lapp med din stallbästis och luciakandidat i brevlådan på ytterdörren i stallet.

Vi ses på lördag!!!

SuperJuliga myshälsningar från US & LUS


Bjuder på ett kort med sötaste Troja <3
(ps. Agnes är fotografen)

OBS! NY TID FÖR PYNTDAGEN

Kategori: Aktiviteter

Hej!

Tänkte bara påminna er om att vi ska julpynta stallet på lördag, kl. 10.00 börjar vi, observara att tiden alltså har ändrats.

Ta med er glitter, pynt, stegar och häftapparater så ses vi på lördag!

Kramizar / US & LUS