Ungdomssektionen på Tjörns Ridklubb

Det här är Tjörns Ridklubbs Ungdomssektion. Den drivs av de unga i stallet, för de unga i stallet.

Rapport från teoriveckan

Kategori: Aktiviteter

Hejsan alla klubbisar!
Vi har haft två fantastiskt inspirerande kvällar på klubben!
I onsdags bjöds det på idrottspsykologi med Stefan där vi fick öva oss på att inte tänka inte. Lite krångligt var det allt särskilt när vi blev utmanade i "stolen". Självklart lyckades man tänka, "jag ska inte ge mig först", och vad hände då? Jo man gav sig först. Imponerade gjorde f.d ordförande Marcus som stog längst av alla.
Igår var det dags för clinic med Kajsa Boström. I första gruppen red Annika med Claes och Sofia med Raje. Dem visade hur man varierar steglängden i trav och galopp. Claes demonstrerade även fantastiska galoppombyten! Inte illa för en 23-åring.
I andra gruppen red Emelie med Tyko och Emelie med Kosmos. De fick öva sitsträning. Kajsa menade att man ska försöka hitta en så bekväm trav som möjligt till en början för att hitta sin sits. Att andas långt ner i magen var ett annat tips för att komma ner ordentligt i sadeln och släppa ner axlarna.
Tack alla superduktiga ryttare och föreläsare för roliga och intressanta dagar! Och ett stort tack till personalen som organiserat teoriveckan - vi hoppas innerligt på en upprepning till hösten!
Tyvärr knäppte vi inga bilder, men var det någon annan som gjorde det - skicka gärna dom till vår mail: [email protected]
Kramizar US & LUS

Kommentarer


Kommentera inlägget här: