Ungdomssektionen på Tjörns Ridklubb

Det här är Tjörns Ridklubbs Ungdomssektion. Den drivs av de unga i stallet, för de unga i stallet.

Minnesinlägg tillägnat King

Kategori: Aktiviteter

Tyckte det var hög tid att hylla en av de bästaste riskolehästarna vi haft på TjRK nämligen King.

Vi kommer fortfarande ihåg när han klev ur transporten, en vit häst med massa bruna prickar på, han syntes verkligen, alla undrade vad ridlärarna nu hade dragit till klubben - lilla gubben? King eller Kungen som han även kom att kallas stannade länge på klubben och kom att bli en favorit för många.
Eftersom han hade en helt OK hoppteknik var det många som tyckte att King skulle bli en utomordentlig tävlingshäst i hoppning. Ja alla utom Kungen själv då som var väldigt höjdrädd när det kom till hinder, varför hans karriär på hoppbanorna snabbt fick ett slut ;) Däremot kom han att bli en riktigt stjärna på dressyrbanorna och deltog flitigt i Bohuscupen och på dressyr KM:ena och blev krönt till klubbmästare flertalet gånger med olika ryttare.
Under sina första år på TjRK var King också en fantastisk utbrytarkung och kunde krypa under trådar som vilken shettis som helst. Flertalet gånger fick han med sig en hel drös ridskolehästar och tog en tur bort till Sjöängen till personalens stora förtret. I stallet kunde King vara lite tjurig emellanåt men visste man hur han skulle tas var han världens mysigaste <3
När King började komma upp i åren tyckte vi alla att han var väl förtjänt en pension varför han såldes till ett stall nära klubben. Vad vi inte visste var att King börjat förlora synen på ena ögat och var tillslut helt bling på ena ögat. Efter en tid hos den nya ägaren blev även det andra ögat inflammerat och det fanns inte mycket mer att göra än låta den vackraste av Kungar somna in.
Du kommer alltid finnas i våra hjärtan som den kung du var,
underbara King <3
King var den självklara Luciahästen under sina år på klubben.
Finaste <3
US läger 2002, King pussas med dåvarande US-ponnyn Winda <3
Dressyrkungen, Bohuscupen 2004
Kort från US lägret 2004

Kommentarer


Kommentera inlägget här: